UK PE INTELESUL TUTUROR#Cum am reistat 2 ani in Anglia #Cum sa te descurci in UK

duminică, 6 ianuarie 2019


                                                                         Ziua Z

                  

 ..Cu bagajul facut , 400 de lire in buzunar si mult entuziasm ma urc in autocar . Eu plecand din Constanta am fost nevoit sa schimb 3 autocare pana la destinatie.
Toate bune si frumoase in primul autocar pana la Bucuresti , al doilea de la Bucuresti la Sibiu dar greul urma sa vina in autocarul de la Sibiu la Northampton.
Autocarul plin ..7 romani si peste 40 de romi,o familie de romi cuprindea 5,6 scaune de la puradel pana la tiganca batrana care ghicea in carti toti mergeau in UK.Majoritatea au coborat la Londra sau Birmingham.Dar nu intelegeam ce ii atrage pe toti acolo,ulterior m-am imprietenit cu cativa dintr-e ei si am aflat.BENEFICIILE.
Toti mergeau in Anglia nu pentru a munci,ci pentru a profita de beneficiile oferite de statul englez .Avand multi copii romii primeau locuinta de la stat sau eventual o subventie la plata chiriei, indemnizatie pentru fiecare copil si din cate am inteles chiar si o pensie pentru cei in varsta.
Una peste alta,cu bune cu rele,cu dureri de cap de la plansetele copiilor,cu miros parca imprimat in haine de la scutecele folosite si aruncate sub scaun am ajuns in Northampton oras cu 180.000 de locuitori situat la o distanta de aproximativ 100 de mile de Londra,un oras frumos dar destul de murdar.
Dupa un oarecare conflict cu soferul am cobor din autocar..intr-o statie peco. Acolo am fost lasat spunandu-mi ca nu poate intra cu autocarul in oras.
Imi sun un prieten,vine sa ma ia de pe autostrada unde era statia peco respectiva si ma duce in casa in care imi gasisem chirie.
Chiria consta intr-o camera la subsolul unei case cu etaj undeva in centrul orasului in care mai stateau 2 cupluri de Polonezi si un Lituanian pentru care plateam 70 de lire pe saptamana singur si 100 de lire pe saptamana de cand a venit logodnica mea.
Cum mi-am gasit chiria..foarte simplu.Pe Facebook,am intrat in grupul romanilor din oras,respectiv``Romani in Northampton``acolo unde am gasit anuntul postat de un polonez precum ca inchiriaza o camera dubla.
 Precizez faptul ca acesta este cel mai simplu mod de a locui in UK..sa imparti casa cu alte persoane,dar puteti bineinteles sa inchiriati si o casa intreaga..aici fiind putin mai complicat intrucat daca o inchiriati prin agentie aveti nevoie de anumite referinte plus alte documente.
 Costurile de inchiriere a unei case cu 2 sau 3 dormitoare ajung in jur la 1000 de lire pe luna la care se adauga un depozit dat in momentul inchirierii echivalentul unei luni de chirie , in plus lunar se adauga utilitatile casei acestea fiind lumina , gazele si council tax.
Acestea fiind spuse am ajuns,m-am acomodat in casa,in urmatoarele postari va voi povesti cum puteti obtine dreptul la munca , cum va puteti face un card bancar etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu